در طب سنتی و از نظر خواص گیاهان دارویی، انجیر یکی از گیاهانی است که خواص بسیاری حتی از نظر پزشکی دارد.
در اینجا به برخی از خواص این گیاه میپردازیم.
انجیر:
میوه انجیر یک منبع فوق العاده از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. چه این گیاه تازه باشد و چه بصورت خشک، دارای خواص زیادی است.
انجیر چه خواصی برای سلامتی دارد؟
برگهای درخت انجیر به دلیل داشتن خصوصیات ضدعفونی کنندگی، تسکین دهندگی و دافع کرم روده مورد استفاده قرار گرفته و دم کرده برگ درخت انجیر مسکن بوده و برای معالجه سرفه تجویز شده است.
میوه انجیر برای نرم کردن سینه و روده و دارای خاصیت ویژهای هست. انجیر تازه منبع غنی بتاکاروتن و ویتامین ث است که در جلوگیری از ابتلا به سرطان کاربرد دارند.
جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفسی و قرقره کردن آن برای گلو درد و سرماخوردگی مفید بوده و عفونتهای لثه را نیز درمان میکند. خوردن انجیر تازه و خشک سبب تسکین مزاج شده و درمان یبوست میشود و در طب جدید شربتی از آن برای رفع بیماریهای یبوست کودکان تهیه شده است.
برخی از خواص میوه انجیر در اینجا عنوان شده است:
خواص انجیر در جلوگیری از سرطان
آنتی اکسیدان
خواص انجیر در جلوگیری از دژنراسیون ماکولا
درمان برخی بیماریها
خواص انجیر و دیابت
مانع یبوست
خواص انجیر و سرطان سینه
کاهش وزن
خواص انجیر در کاهش علائم برونشیت
کاهش کلسترول خون
رفع اختلال جنسی با خواص انجیر
درمان فشار خون
جلوگیری از دفع کلسیم توسط ادرار
استحکام استخوان
خواص انجیر در برنامه رژیمی
کاهش گلو درد
خواص انجیر و بیخوابی
مانع بیماری قلبی
سنگ کلیه و خواص انجیر
سلامت مو
خواص انجیر در کاهش خطر اسم
پوست صورت
خواص انجیر و فیبر بالا
تعادل پتاسیم و سدیم
انجیر غنی از کلسیم
خواص انجیر برای پوست
خواص انجیر برای مو
روی
مس
سلنیوم
منیزیم
کلسیم
ویتامینهای B
ویتامین C
در انجـیر میتواند ریزش مو را کاهش دهد.
عوارض جانبی انجیر:
مصرف بیش از حد انجیر میتواند سنگینی معده ایجاد کند و باعث معده درد شود. با این که افراد مبتلا به یبوست میتوانند از فایدههای آن استفاده ببرند، برای دیگران ممکن است منجر به ناراحتی معده شود. نوشیدن آب بعد از خوردن انجـیر به رفع ناراحتیهای مربوط به معده کمک میکند.
سوای معده درد، خوردن بیش از حد انجـیر باعث نفخ هم میشود. نوشیدن آب رازیانه به درمان این مشکل کمک میکند.
انجـیر میتواند برای کبد شما مضر باشد. همچنین دانههایش میتواند باعث انسداد رودهها شود. هرچند ممکن است هنگام خوردن چنین به نظر نرسد، اما دانههای موجود در انجـیر آنقدر سفت هستند که به راحتی هضم نمیشوند. این یکی از خطرناکترین اثرات جانبی و مضرات انجـیر است که باید حواسمان به آن باشد.
یکی از مضرات انجـیر این است که اگر به آن آلرژی داشته باشید، خوردن آن میتواند به ورم ملتحمه، ورم غشاء مخاطی بینی، و شوک آنافیلاکتیک (بیش دفاعی) منجر شود. همچنین میتواند موجب آسم شود. قبل از مصرف انجـیر حتماً مطمئن شوید به این میوه آلرژی ندارید.